در این بخش از مقاله قصد داریم به بررسی کلی در مورد خریدار ضایعات ساختمانی بپردازیم. می خواهیم پاسخ به این سوال که بهترین خریدار ضایعات ساختمانی چه کسانی هستند و آیا این ضایعات قابل بازیافت هستند؟ و می توان در صنعت های دیگر مورد استفاده قرار داد؟ پاسخ دهیم. لطفا تا پایان مقاله ضایعات آسیا همراه ما باشید، در ضمن برای اطلاعات بیشتر با شماره های داخل سایت تماس حاصل فرمایید.
مطلب پیشنهادی : بهترین خریدار ضایعات آهن
✅ خریدار ضایعات ساختمانی | ✔ ضایعات آسیا |
💰 قیمت | 💸 بالاترین قیمت بازار |
☎️ شماره تماس | 📞 09121505272 |
🔴 انواع ضایعات | 🧲 آهن، تیرآهن، میلگرد، چدن و … |
منظور از خریدار ضایعات ساختمانی چیست؟
صنعت ساخت و ساز از جمله حوزه هایی می باشد که با حجم خیلی زیادی از مصالح و طبیعتا حجم بالایی از ضایعات همراه بوده که عدم ورود آن به چرخه تولید و بی توجهی به این مسئله می تواند باعث خسارت های زیست محیطی شود. پسماندهای ساختمانی از تمام مصالحی که به صورت کاملا ناخواسته در حین تخریب و ساخت و ساز تولید می شوند، تشکیل شده اند. از مهم ترین این پسماندهای ساختمانی می توان به مصالحی مانند عایق، میخ، سیم برق، میلگرد، سنگ ها، آجرها و غیره اشاره کرد.
کسانی که خریدار ضایعات آهن هستند، ضایعات شما را به بهترین قیمت از شما خریداری می کنند، شما می توانید با فروش ضایعات علاوه بر کسب درآمد، به حفط محیط زیست نیز کمک کنید. انواع ضایعات خریداری شده بازیافت و دوباره در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. خریدار ضایعات با خرید ضایعات و فروش آن ها به مراکز بازیافت و اقتصاد کشور نیز کمک می کنند.
ضایعات ساختمانی به عنوان یکی از عوامل مهم تهدیدآمیز برای محیط زیست و هدر رفتن منابع طبیعی در کشور شناخته می شود. برای حل این مسئله، سه راهکار وجود دارد که به آن ها می پردازیم. کاهش ضایعات ساختمانی، استفاده مجدد از این مصالح ساختمانی قابل بازیافت و بازیافت این نخاله ها این مصالح ساختمانی از جمله این راهکارها هستند. دو راهکار اول به مدیریت ضایعات ساختمانی مرتبط می شوند، در حالی که گزینه سوم مدیریت استراتژی بلند مدت دولتی یا شهری است.
ضایعات آهنی ساختمانی دارای درجه بندی های مختلفی می باشد مانند درجه یک (سنگین بار)، درجه دو (سبک بار)، درجه سه، درجه چهار که به شرح هر کدام از آن ها می پردازیم. درجه یک (سنگین بار)، این دسته شامل ضایعات آهن سنگین می باشد، که نمونه های از آن مانند لوله سیاه صنعتی، قوطی و پروفیل بدون زنگ زدگی، انواع لوازم موتوری سبک و سنگین، ریل قطار، بدنه کشتی خرد شده نیز از دسته این ضایعات می باشند.
درجه دوم (سبک بار)، به طور کلی ضایعات آهن تنه دوچرخه، درب و پنجره و موتور سیکلت، آب گرمکن بدون رسوب برش خورده در واقع این دسته ازکالاها از نظر ارزش بعد از درجه یک می باشد. درجه سه، در درجه بندی انواع ضایعات آهنی، شامل درجه سه شامل حلب نو و کهنه، منبع اگزوز و شلنگ های فشار قوی سوخته می باشد، بنابراین ارزش این کالا هم بعد از درجه یک و دو است. در آخر درجه چهار سفال اهن در این دسته ازضایعات قرار می گیرد. چرا که سفال در همه ضایعات فلزی وجود دارد.
کاربرد خرید ضایعات ساختمانی چیست؟
به طور کلی می توانیم روش های مدیریت نخاله ساختمانی را به سه دسته مهم انباشت، دفن و بازیافت تقسیم کرد، دو روش اول علاوه بر این که باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی، منابع نامطلوبی نیز ایجاد می نماید، بنابراین می توان گفت که مطلوب ترین روش مدیریت ضایعات ساختمانی، بازیافت آن ها می باشد که امروزه در کشورهای توسعه یافته از جایگاه ویژه ای برخوردار است متاسفانه در کشور ما این امر به این حد جدی پیگیری و اجرا نمی شود.
انباشت ضایعات، انباشت ضایعات یکی از روش های رایج در دفن نخاله های ساختمانی بوده و استفاده از این روش، علاوه بر این که موجب آلودگی آب و خاک می شود موجب اشغال زمین نیز می شود. روش انباشت به دلیل تخمیر و یا شکستگی ناشی از بارش باران و غیره سبب آلودگی آب های سطحی و زیر زمینی می گردد. ضمن این که موجب ورود ذرات خطرناک و مضر به درون خاک نیز می شود. بنابراین در کشورهای پیشرفته این روش از جمله رویه های تقریبا منسوخ می باشد.
دفن ضایعات، شاید به جرات بتوانیم بگوییم که در حال حاضر اصلی ترین روش دفع نخاله ساختمانی، دفن آن می باشد. این روش هزینه کمی دارد، در مقابل دارای معایبی همچون اشغال سطح بالایی از زمین و نیز ایجاد مشکلات زیست محیطی می باشد. دفن برخی از این ضایعات ساختمانی موجب گازسمی سولفید هیدروژن و به محیط زیست آسیب می زند. همچین دفن غیر اصولی ضایعات ساختمانی موجب آلودگی آب و خاک می شود.
امروزه به دلیل افزایش جمعیت جهان در نتیجه افزایش ساخت و ساز، حجم نخاله های ساختمانی تولید شده نیز افزایش چشمگیری یافته است. ضایعات ساختمانی و بازیافت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شاید بتوان گفت هزینه زیاد مصالح اولیه، هزینه حمل نخاله ساختمانی از محل تولید به محل دفن و همچنین هزینه دفن نخاله از مهم ترین عوامل توجیه بازیافت نخاله های ساختمانی به حساب می آیند.
برخی از این مشکلات ضایعات ساختمانی حاصل به وجود آمدن بعضی از این ضایعات ساختمانی از فعالیت انسانی و صنعتی می باشند که این ضایعات ارزش باقی ماندن ندارد، تولید ضایعات الزام به مدیریت جامع ضایعات ساختمانی در هر کارگاهی را دارد، در کارگاه ها از مدیر تا کارگر باید برای مدیریت ساخت و ساز تلاش می کنند.
ضایعات ساختمانی به چند نمونه تقسیم بندی می شوند؟
انواع این ضایعات ساختمانی مانند آجر این ضایعات در اثر تخریب ایجاد شده و ممکن است که دارای ملات و گچ باشد در بیشتر مواقع ضایعات آجر با بتن و چوب مخلوط می شود. در چند سال اخیر از آجرها به عنوان یک مواد پرکننده بازیافت استفاده می شود. بتن، این ضایعات زمانی که یک سازه ای تخریب می شود و زمانی که آزمایش بر روی نمونه های بتونی و غیره انجام می شود تولید می شود. معمولا در بیشتر موارد از بتن خورد شده به عنوان سنگ دانه استفاده می کنند.
فلز آهن، آهن یکی دیگر از ضایعات ساختمانی می باشد به علاوه این که بسیار سودمند هستند بلکه تقریبا به طور کامل بازیافت می شوند و امکان این که چندین بار هم بازیافت شوند وجود دارد. مصالح بنایی، این نوع ضایعات در هنگام ساختمان ها هنگام بنایی تولید می شود می توان با خورد کردن ضایعات ساختمانی و استفاده ازآن به عنوان سنگ دانه آن را بازیافت کرد یک کاربرد بسیار مهم سنگ دانه های بازیافت شده از مصالح بنایی دارد استفاده به عنوان بتن عایق حرارتی می باشد.
فلز غیر آهنی، آلومینیوم، مس، روی نمونه ای از این ضایعات فلزی و ضایعات آهنی می باشد که در کارگاه های مختلف ساخت و ساز تولید می شود معمولا در بیشتر موارد قابل بازیافت می باشد. کاغذ و مقوا، این نوع ضایعات آهن طور که تخمین زده می شود یک سوم ضایعات را از نظر حجم و شکل تشکیل می دهند. این ضایعات کاغذی، بازیافت و فرآوری می شوند.
پلاستیک آسان ترین شکل ممکن برای بازیافت است. ضایعات پلاستیکی و جمع آوری و تمیز کردن آن ها به صورت جداگانه می باشد ضایعات پلاستیکی با سایر پلاستیک ها و آلاینده ها مخلوط شوند بازیافت آن هم دشوار می شود. از پلاستیک های بازیافت شده در تولید مبلمان شهری، سقف و کف، عایق در و پنجره های یو پی وی سی ها، داکت و پنل استفاده می شودضایعات چوبی در ساخت و ساز و تخریب در سراسر جهان تولید می شود.
آیا ضایعات ساختمانی بیشترین ضایعات را تولید می کنند؟
بر اساس تحقیقات جهانی که در تخریب ساخت و ساز انجام شده معمولا 40 تا 50 درصد از این ضایعات ساختمانی را بتن، آسفالت، آجر، بلوک، سنگ و خاک و 20 تا 30 درصد آن هم چوب و محصولات که مربوط به آن و 20 تا 30 درصد دیگر نیز پسماندهای متفرقه مانند فلزات، گچ، شیشه، آزبست سایر موارد دیگر مانند عایق، پلیمر، اجزای تاسیسات اب و فاضلاب، برق تشکیل می دهند.
بیشترین ضایعات را بتن و آسفالت تولید می کنند که حدود 50 درصد از اجزای زباله ها ساختمانی از نظر وزن، درصد بالایی از حجم را نیز دارا می باشد. مصالح چوبی حدود 25 درصد از نخاله های ساختمانی و فلزاتی مانند فولاد، آلومینیوم، شیشه، اجزای سقف، گچ، پلاستیک و غیره 25 درصد را نیز شامل می شود. طبق تحقیقاتی که انجام شده، به طور متوسط به ازای تخریب هر متر ساختمان 1/4 تا 2/5، یعنی به طور میانگین 1/75 متر مکعب ضایعات ساختمانی تولید می شود.
به طور کلی می توانیم بگوییم پسماندهای ساختمانی شامل تمام مصالحی است که به صورت ناخواسته درحین تخریب و ساخت و ساز تولید می شوند. در بعضی از موارد که مربوط به آماده سازی مقدماتی محل ساخت و ساز مانند کنه درختان، ضایعات حاصل از لایه روبی محل، قلوه سنگ ها و هر نوع نخاله نیز از نوع پسماندهای ساختمانی به حساب می آیند.
ضایعات ساختمانی در دو دسته فیزیکی و غیر فیزیکی تعریف می کنند. منظور از این ضایعات فیزیکی، موادی همچون بتن، شن و ماسه، چوب، فلز و پلاستیک می باشد که از فعالیت های ساختمانی پرت شده اند. در حالی که ضایعات غیر فیریکی از جنس زمان، انرژی و یا هزینه ها هستند. ضایعات فیزیکی بر اساس اثرات شیمیایی که به محیط زیست وارد می کنند، به دوسته خنثی و فعال تقسیم می شوند.
نخاله هایی که از جنس خاک، شن، ماسه از نوع ضایعات خنثی می باشند. در مقابل آن ضایعات فلزی و شیمیایی از نوع ضایعات فعال می باشند. ضایعات مصالح در پروژه های ساختمانی می توانند منابع متعددی داشته باشند که از جمله آن ها می توانیم به منابع اصلی تولیدات ضایعات ساختمان و حمل و نقل نامناسب، انبار نمودن نامناسب این مصالح، برش دادن نامناسب مصالح، عدم توجه به میزان استفاده از این مصالح که می توان به آن اشاه نمود.
ضایعات ساختمانی و بازیافت آن ها
بیشتر مصالح ساختمانی قابل بازیافت بوده و به کارخانه های بازیافت زباله ارسال می شوند که شامل بتن، کاشی، سرامیک، آجر و خاک می باشند. به طور متوسط می توانیم 50 تا 95 درصد از این ضایعات ساختمانی را به مصالح ساختمانی جدید تبدیل نمود. ساده ترین کاربرد این نوع مصالح ساختمانی می توانیم به عنوان پرکنننده یا استفاده از این ضایعات بتنی که به عنوان جایگزین اساس و زیر اساس باشد.
به طور کلی بررسی های مختلف نشان می دهد که بازیافت ضایعات علاوه بر این که کمکی به حفظ محیط زیست می کند به طور میانگین باعث صرفه جویی 70 درصد از مصرف انرژی، صرفه جویی 90 درصد از مواد خام، 86 درصد آلودگی کمتر هوا، 40 درصد مصرف صرفه جویی در منابع آبی، 76 درصد کاهش آلودگی منابع، 76 درصد باعث صرفه جویی از منابع خواهد شد.
صنعت ساختمانی به عنوان بزرگترین مصرف کننده منابع طبیعی در سراسر کشور شناخته شده است. حدود 60 درصد از کل این منابع طبیعی در صنعت ساختمانی به مصرف می رسد. بعضی از این منابع نیز در قالب ضایعات ساختمانی در پروژه های ساختمانی هدر می روند. برای رفع این مشکل می بایست که رویکرد یکپارچه از مصرف مجدد ضایعات قابل استفاده، کارخانه های بازیافت و در نهات کوره های زباله سوزی و دپوهای دفن نخاله های ساختمانی شکل می گیرد.
از نخاله های ساختمانی با عناوین دیگر همچون ضایعات ساختمانی، پسماندهای ساختمانی، زباله های ساختمانی، زائدهای ساختمانی و دورریزهای ساختمانی و حتی طلای کثیف هم یاد می شود که زندگی شهری امروزی را تحت تاثیر قرار داده اند. اگر از این مواد که حاصل پروژه های عمرانی یا عملیات ساخت و ساز هستند که به عنوان یه آلاینده زیست محیطی در ایران و جهان یاد می شود.
بهترین خریدار ضایعات، سازمان ها و شرکت هایی هستند که توانایی جمع آوری و خرید انواع آهن آلات را با بهترین قیمت و سود به عهده می گیرند. سایت ضایعات آسیا یکی از بهترین خریداران ضایعات در تهران می باشند. یس از خرید این ضایعات عملیات تفکیک سازی را روی ضایعات پیاده می کنند بعد از عملیات تفکیک سازی آن ها را در بسته بندی های مخصوص خود به کارخانه های ضایعات تحویل می دهند سایت ضایعات آسیا یکی از تخصصی ترین مرکز در خرید ضایعات است.
کلام آخر
در این مقاله به توضیح خریدار ضایعات ساختمانی پرداخته ایم. امید داریم که اطلاعات ذکر شده در این مقاله مفید شما واقع شده و استفاده لازم را از آن برده باشید. سعی کردیم که به انواع ضایعات ساختمانی، بازیافت آن ها اشاره کنیم. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با این موضوع به سایت ضایعات آسیا مراجعه کنید و با شماره های داخل سایت تماس حاصل فرمایید.
بدون دیدگاه