در این بخش از مقاله قصد داریم به بررسی کلی چگونه ضایعات را بشناسیم؟ بپردازیم. می خواهیم اطلاعاتی در مورد این که ضایعات از جمله آهن، فلزات، مس چیست و چگونه باید تشخیص بدهیم. با نوع کاربرد هر کدام از این ضایعات آشنا شویم. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با این موضوع به سایت ضایعات آسیا مراجعه کنید، در ضمن با شماه های داخل سایت تماس حاصل فرمایید.
مطلب پیشنهادی : بهترین خریدار ضایعات آهن
✅ چگونه ضایعات را بشناسیم | ✔ ضایعات آسیا |
💰 قیمت | 💸 بالاترین قیمت بازار |
☎️ شماره تماس | 📞 09121505272 |
🔴 انواع ضایعات | 🧲 آهن، تیرآهن، میلگرد، چدن و … |
چگونه ضایعات (آهن) را بشناسیم؟
در میان تمام ضایعات فلز آهن پرکاربردترین فلز شناخته شده است و علت این موضوع واضح است 95 درصد فلزات تولید شده در جهان این ماده فلزی تشکیل داده است. این فلز از رایج ترین عنصر در زمین می باشد که 5 درصد از پوسته زمین را تشکیل داده است. آهن به رنگ یک فلز نقره ای، سفید یا مایل به خاکستری است. از جمله از محصولات تولیده شده از آهن خام می توان به چدن، فولاد، آهن گالوانیزه، کوره های بلند اشاره کرد که فولاد از معروف ترین آلیاژ آهن است.
خریدار ضایعات آهن و یا آهن قراضه ها، با بازیافت این ضایعات در اقتصاد و محیط زیست نقش مهمی دارند. به این معنا که ابزارهای تولید شده باید به گونه ای ساخته شوند که به حالت بی مصرف درآمده و سپس بازیافت و به شکل جدید در محصول جدید تولید شوند. به تولیدات معیوب و به ضایعات چدنی و فولادی غیر قابل مصرف آهن، قراضه گفته می شود.
با نگاه کلی به کارایی عنصر ضایعات آهن، می توان به عنصر حیاتی آن پی برد، زیرا علاوه بر کاربرد آن در ورق های فلزی، ساختمان سازی، پل سازی و غیره یکی از کالا های اساسی در صنایعی مانند اتومبیل سازی، کشتی سازی، لوکوموتیو سازی است و به صورت آلیاژهای مختلف، اساس تکنولوژی ماشین آلات را تشکیل می دهند.
چگونه ضایعات (پلاستیک) را بشناسیم؟
ضایعات پلاستیک دارای اعداد و علائم اختصاری مختلفی هستند که معمولا در ته ظروف پلاستیکی حک شده اند. به شناخت این اعداد و علائم اختصاری می توانید انواع ضایعات پلاستیک را از هم جدا کنید. پلاستیک های که قابل بازیافت هستند دارای یک علامت مشهورر و شناخته شده می باشند که شامل سه فلش که یک مثلت را تشکیل داده اند و اغلب در وسط این مثلث نیز حروف، اعداد و یا مجموعه از این دو حک شده اند.
ضایعات پلاستیک کم خطر ترین نوع زباله های پلاستیکی هستند که اغلب ماها با بطری های آی معدنی آشنا هستیم. این گروه از پلاستیک ها کم خطرو باکیفیت هستند این بطی ها متخلخل بوده به همین دلیل امان رشد باکتری ها در آن ها وجود دارد. این دسته از پلاستیک بی خطر و به عنوان پلی اتلین نیز شناخته می شود. این نوع ظروف رنگ کدری داشته و به عنوان ظروف شویندهای مختلفی مانند ظرفشویی و دستشویی به کار رفته اند.
پلاستیک های که بازیافت آن ها به سختی صورت می گیرد بسیار پر کاربرد بوده اند و در ساخت لوله های پلاستیکی فاضلاب، بطری های روغن مایع و پلاستیک های پوشش روی ظروف به کار می روند. بخی از ظرف های که از جنس پلاستیک هستند به هیچ وجه نباید داغ شوند زیز مواد شیمیایی در آن ها وارد غذا می شود و آسیب های جدی به سلامت افراد وارد می کند.
یک نوع پلاستیک که به پی وی سی مشهور هستند بازیافت این نوع ضایعات به سختی صورت می گیردکه در ساخت لوله های پلاستیکی فاضلاب، بطری های روغن مایع و پلاستیک هایی که برای پوشش ظروف از آن استفاده می شود. برخی از این ظروف چون که از جنس پلاستیک هستند هر گز نباید داغ شود چون به سلامت افراد آسیب جدی وارد می کند از این نوع ظروف در آشپزخانه ها استفاده نکنید.
پلاستیک ها PS این نوع پلاستیک ها که نام اصلی آن ها پلی استایرن است کهیکی از ماده های اصلی در ساخت ظروف یکبار مصرف بوده که متاسفانه غیر بازیافت می باشند . این نوع پلاستیک ها نیز در برابر حرارت مواد شیمیایی آزاد می کنند که وارد غذا شده و به سلامت ما آسیب می رساند. توصیه می شود که از این ظروف استفاده نشود و حدالامکان از این ظروف استفاده نکنید.
چگونه ضایعات (فلز سرب) را بشناسیم؟
فلز سرب براق، انعطاف پذیر، بسیار نرم هنگامی که تراشیده شدن سفید مایل به آبی است.. اما وقتی که در معرض هوا قرار می گیرد به رنگ خاکستری تیره تبدیل می شود. از خاصیت رسانای الکتریکی پایینی برخوردار است. فلز سرب به شدت در برابر پوسیدگی مقاومت می کند و به همین علت از آن برای نگهداری مایعات فرسایشگری استفاده می شود.
کاربردهای اولیه فلز سرب عبارتنداز، سازه های ساختمانی، کاخ خا و وسایل تزئیینی ها آن ها، سقفها، لوله ها و پنجره هایشان دارای مقادیر زیادی از سرب است. فلز سرب بعد از آهن و آلومینیوم، مس و روی بیشترین کاربرد را دارد. موارد معمولی از فلز سرب عبارتند از باتری های اسید سرب، روش کابل ها، روکش ها، شیشه های سربدار، آلیاژها، اتصالات و مواد پرکننده، همچنین در بیشتر بام ها به عنوان درزگیربرای محافظت اتصالات در برابر باران مورد استفاده قرار می گیرد.
از عوارض فلز سرب می توانیم بگوییم که سرب سمی است که به پیوندهای عصبی آسیب رسانده (به خصوص در بچها) موجب بیماری های خونی و مغزی می شود. تماس با سرب در کودکان می تواند که منجر به اختلال و پرخاشگری شود. از علائم مسمومیت سرب ها می توانیم به دل درد قولنج های شدید شکمی، درد مفاصل زانوها، سردرد، بی حالی، بی قراری در منازل قدیمی که از ساخت آن چهل سال یا بیشتر می گذرد رنگ دانه های استفاده شده در پوسنته ها موجب مسمومیت با سرب ها می باشد.
ضایعات سرب عنصری سنگین، سمی و چکش خوار است که دارای رنگی خاکستری کدر می باشد. هنگامی که فلز سرب تازه تراشیده می شود سفید مایل به آبی است اما در معرض به رنگ خاکستری تغییر رنگ پیدا می کند. پس رای تشخیص فلز سرب آن را خراش می دهیم اگر سفید مایل به آبی بود سرب است و همچنین وزن سنگین آن مشخص می کند که سرب است.
بازیافت فلز سرب در مقابل فلزات غیرآهنی توسعه بیشتری یافته است علت این موضع بازدهی سیستم جمع آوری آهن قراضه در کشور و اعمال این فشار از سوی سازمان محیط زیست برمی گردد. سرب یکی از فلزاتی می باشد که بیشترین بازیافت را دارد. به طور مثال باتری سربی که کاربرد اصلی آن سرب است و شاید بیشترین بازیافت را در میان محصولات دیگر داشته باشد. به طوری که میزان بازیافت آن حتی از کاغذ و شیشه بیشتر است.
چگونه ضایعات(فولاد) را بشناسیم؟
فولاد از آهن خام به وجود می آید که مواد اصلی برای تولید فولاد را موتوان آهن خام نام برد با استفاده از عناصر دیگر ترکیب آن ها آهن خام، یا همان فولاد به وجود می آید. فولاد ها آلیاژی از آهن خام می باشد که بیشتر در صنعت ساختمان سازی و همچنین ساخت انواع تجهیزات دیگر کاربرد فراوانی دارد و انواع مختلفی که از فولاد به دست می آیند.
آهن خام ررا نمی توان به تنهایی استفاده کرد زیرا قابلیت هایی از جمله ضربه پذیری و قابلیت انعطاف پذیری را ندارد که باید از عناصر مختلفی مانند( مکنز، کروم، کربن،سیلیسیم که در صد هر کدام از این ها متفوات است) استفاده کنیم. تا ماده ای که ایجاد می شود ویژگی های مورد نیاز ما را داشته باشد، علاوه بر افزودن آهن خام، زمان و نحوه سرد شدن مواد مذاب در ماده ا که به وجود آمده موثر است.
قابل ذکر است که گفته شد آهن و فولاد با هم متفاوت هستد و یکی از مهم ترین روش های تشخیص آن ها رنگ و همچنین خواص مکانیکی آن می باشد، آهن به رنگ خاکستری تیره می باشد ولی فولاد رنگ روشن تری دارد. از خواص مکانیکی آهن می توانیم به استحکام و شکل پذیری اشاره کنیم که کمتر از فولاد است و برای استفاده از آن باید مواد متفاوتی به آن اضافه کنیم.
چگونه ضایعات ( آلومینیوم) را بشناسیم؟
آلومینیوم ها یک عنصر فراوان که در پوسته زمین است 18 درصد از این عنصر در حالت آزاد خود که بسیار نادر است و یک زمانی یک فلز گرانبها و ارزشمند از طلا به حساب می آمد. در چند سال اخیر به عنوان یک فلز صنعتی مورد توجه قرار گرفته است . در ابتدا که این فلز کشف شد، جدا کردن ان فلز از سنگ ها بسیار دشوار بود چون که کل آلومینیوم زمین به صورت ترکیبی بود، یکی از مشکل ترین فلزات به حساب می آمد.
مرکز خرید ضایعات آلومینیوم، که خریدار ضایعات آلومینیوم که یکی از پرکاربردترین ضایعات فلزی، که همان ضایعات آهن و آهن قراضه ها و ضایعات فلز آلومینیوم است. بازیاقت ضایعات آلومینیوم برای اقتصاد کشور و محیط زیست از اهمیت بالایی برخوردار است. ضایعات آلومینیوم به دسته ای از محصولات که شامل پلاستیکی، فلزی، پارچه ای و غیره گفته می شود.
آلومینیوم ها برای مدت کوتاهی از طلا با ارزش بود اما بعد از اخترع یک روش ساده برای استخراج آن در سال 1889، قیمت آلومینیوم کاهش و سقوط کرد. تهیه مجدد این فلز از ضایعات از طریق بازیافت تبدیل به بخش مهمی از صنعت آلومینیوم شد. بحث بازیافت آلومینیوم موضوع تازه ای نیست، بلکه از قرن نوزدهم به بعد یک روش رایج برای این روش وجود داشت. با این حال در اواخر دهه 60 این یک کار کم منفعت بود تازمانی که قوطی های آلومینیومی و بلاخره بازیافت این فلز را مورد توجه قرار داد.
کلام آخر
در این بخش از مقاله به بررسی چگونه ضایعات را بشناسیم؟ پرداختیم. امید داریم که اطلاعات ذکر شده خوشایند شما همراهان گرامی قرار گرفته باشد. سعی کردیم که اطلاعاتی در مورد ضایعات آهن، پلاستیک، سرب، فولاد، آلومینیوم و شناسایی آن در خدمت شما قرار داده باشیم. برای اطلاعات بیشتر به سایت ضایعات آسیا مراجعه کنید، در ضمن با شماره های داغخل سایت تماس حاصل فرمایید.
بدون دیدگاه